Inceputul campaniei electorale!

Remarcam intr-un post anterior ca nu seamana o campanie electorala cu alta, dar nici electoratul. Ele sunt intr-o legatura biunivoca, nu avem campanie daca nu avem electorat si elctoratul este dezorientat daca nu exista campanie .

Mesajele sunt mai elaborate, care mai degraba sa ajunga la tinta, sa smulga votul alegatorului. Nu mai stim de ideologie, doctina, votul sa vina. Toti sunt darnici in campanie si uita ca trei ani si jumatate rezultatele de la conducere au tot fost asteptate si au ramas in faza de viitoare realizari. Cei ce au fost la conducere nu stiu cum sa se scuze ca timpul a fost scurt, “mostenirea” de la vechiul regim a fost grea… eterna poveste, dar sa vedeti de acum incolo, daca va fi continuitate vom face si vom drege… adica din rau va fi si mai rau.

Vom avea de -a face cu o campanie mediatica mai agresiva decat in anii precedenti, cine detine media poate striga mai tare.

Nu-i nimic, in situatia in care nu avem media cu noi, vom face campanie “door to door”, ne vom imbraca frumos, vom vorbi politicos chiar daca ni se mai si inchide usa in nas, nu ne vom supara si vom spune oamenilor ADEVARUL despre ceea ce vor cei ce detin acum puterea si vor sa pacaleasca din nou electoratul.

Partidul Social Democrat are proiecte pentru toate segmentele populatiei si aceste proiecte pot fi sustinute si aplicate prin oameni bine pregatiti.

Ma uit pe listele candidatilor la consiliile municipale, fiecare candidat merita sa ocupe un loc de consilier, este bine pregatit si competent. Daca vom reusi sa nu fim intimidati de artificiile si posterele care impanzesc orasele si sa spunem ce avem de spus cu siguranta vom obtine locurile de consilieri si primariile, dar in primul rand vom putea spune ca ne pasa de viitorul nostru, de viitorul copiilor nostri si vrem sa fie mai bine pentru toti!

6 thoughts on “Inceputul campaniei electorale!

 1. sunt curios cum va fi evolutia, dar gandindu ma la spotul de la antena 1 ar trebui sa verificam bine ce fel de oameni vor aparea…

 2. Mirela, articolul tau ma face sa imi dau seama ca atat candidadtii trebuie sa se dovedeasca responsabili cat si alegatorii. Trebuie sa intelegem cu totii ca votul este un act de responsabilitate politica, civica, morala, nationala.
  Daca vom fi constienti de asta, atunci nu ne vom permite sa mai alegem pe unii de care ne place doar pentru ca rad zgomotos!!!

 3. @ Maria
  Trebuie sa recunoastem ca in Romania s-a cam votat fara a evalua ce ofera un candidat sau altul, sau daca ma reprezinta mai bine .
  Ieri la lansarea candidatilor municipiului Craiova, a fost prezent si d-l Ion Iliescu, un mare politician. Adunarea a fost in celmai mare cartier al Craiovei, un cartier care inseamna 100.000 locuitori si cam 80.000 voturi, o treime din populatia Craiovei. Au venit cetateni din tot orasul sa-l vada , sa-l asculte.
  Ce este important in mesajul d-lui Iliescu, este faptul ca a spus sa “cumpaniti” bine cui dati votul.
  Traducand si legand de articolul meu, vorbele,baloanele si fumurile trec dar faptele , raman si ai curajul sa privesti omul in ochi si a doua oara, si a treia oara…
  Este adevarat ca nu toti oamenii sunt la fel.
  In 2004 am facut campanie actualului primar Solomon, care dupa 6 luni a trecut la PD, probabil ca era cu mult inainte in negocieri. Am facut mari eforturi sa-l facem primar, pentru ca nu era un personaj “cusher” si cu mare greutate il scoteam pe strazile municipiului.
  Actualului candidat, Gh. Nedelescu, nu trebuie sa i se spuna ca trebuie sa fie pe strazi in mijlocul cetatenilor, el este cel care face trasee dimineata la pranz si seara. Este foarte activ, intelept, gospodar, disciplinat si de aceea oamenii il vor vota. Isi asuma responsabilitatea functiei cu tot ce implica aceasta.

 4. @Radu
  Cel putin pana acum, in Craiova, interesant cum se desfasoara campania.
  PDL-ul a impanzit orasul cu afise din 50 in 50 de metri. Peste tot vezi chipul actualului primar. PNL-ul are putine, dar mari cat blocul, PSD-ul le are nici mari nici mici si in punctele aglomerate ale orasului, acolo vezi rosu in fata ochilor.
  In presa locala, mult portocaliu, dar si rosu si galben.
  Pe strazi este mai activ, PSD-ul, se vede ca a invatat ceva din campania trecuta, actiunile door to door si om la om sunt mult mai numeroase si eficiente.

 5. Mirela,
  din pacate nu toti candidatii sunt bine pregatiti profesional sau ca educatie scolara…sigur, ca nu de la toti se va cere acelasi lucru, candidatii pt municipiu sau judet trebuie sa aiba o alta pregatire decat cei din mediul rural, dar toti ar trebui sa inteleaga responsabilitatea care li s-a acordat prin faptul ca au fost selectati/pusi cum vrei sa ii spui, pe listele partidului…oricarui partid.
  din pacate la noi se foloseste inca responsabilitatea fata de “cine” l-a pus pe lista, legaturile personale de afaceri, interesele etc etc. chiar daca presa i-a acuzat pe unii de afaceri ilegale, acestia au fost alesi chiar din primul tur de catre cetatenii responsabili, locuitorii judetului! deci? au fost arestati in timpul mandatului – si au fost din nou, pusi pe lista si culmea (?) chiar alesi!
  cred ca psihologii, nu politologii ar trebui sa faca analize aici!

  stiim si noi singuri ce reprezentanti avem si pe unde umbla ei (unii dintre ei, desigur, dar neghina sare in ochi, nu?) ce afaceri au facut si fac si de cata social-democratie au habar…timpul le va rezolva pe toate. nu stiu daca vom mai fi noi pe aici sa vedem schimbarea asta! sa speram ca macar copii nostrii o vor vedea, atunci cand vor fi, la randul lor, bunici…
  in rest, numai de bine!

  PS:
  vreau si eu sa “se bage” apa/canalizare in comuna Macesul de Jos – e primar nou, tanar, PSD-ist! pe unde sa pun o “pila”?? (vezi naravul cu “pilele”??)

 6. Anca, pila trebuie pusa la Consiliul Judetean sa-l invete pe primar sa scrie priecte pentru a obtine bani comunitari. Judetul Dolj a obrinut cei mai multi bani comunitari pentru diverse proiecte. Din acesti bani a beneficiat si municipiul Craiova cu o suma de vreo 57 milioane de euro pentru care primarul fost si actual nu a scris un rand. Are o echipa de vreo 17 oameni in subordine si in 2 ani nu au niciun proiect, pacat de caest oras care asteapta imbunatatirea calitatii vietii.
  Sunt cu totul de acord cu tine in privinta alesilor nostri. Imi aduc aminte cum ma comportam acum 10 ani cand am intrat in partid, nu intelegeam nimic, asta si datorita conducerii. Sunt convinsa ca avem multi conducatori care nu stiu prea multe despre doctrine, ideologii, management politic, comunicare politica si alte discipline legate de politic. Eu am avut curajul sa fac o facultate de stiinte politice in primul rand pentru mine, dar se pare ca am devenit incomoda pentru multi carora le spun cateva principii.
  Exista o disciplina “Educatie civica” in ciclul primar, se prda la clasa aVII-a. Sunt multe notiuni folositoare copiilor in aceasta disciplina, poatre ar trebui sa o studieze si la liceu, tinerii care vor vota, care se pregatesc pentru a viitor!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s