Nelson Mandela, un simbol !

Nelson Mandela, figura emblematica a luptei pentru justitie si egalitate, va implini in curand 90 de ani, motiv pentru care in onoarea lui a fost organizat un concert de zile mari la Londra.

Indemnurile fostului presedinte sud-african si erou al luptei anti-apartheid catre noua generatie au fost sa sustina cauza lui, aceea a luptei impotriva SIDA si a oprimarii in lume .

Artisti celebri si in jur de 50.000 de spectatori au participat la concertul din Hyde Park. Intreaga suma stransa pe bilete a fost donata organizatiei infiintate de Nelson Mandela pentru a combate SIDA, maladie care i-a rapus unul dintre fii.

Concertul din Hyde Park a fost programat la exact 20 de ani dupa ce intr-un concert organizat pe Wembley, numerosi artisti si militanti pentru drepturile omului cereau eliberarea lui Nelson Mandela. Acum s-au vandut exact 46.664 bilete, adica numarul de ordine al detinutului Nelson Mandela . Acesta a platit cu 28 de ani de temnita eforturile de a pune capat regimului de segregare rasiala impus in Africa de Sud in 1948.

Afisul concertului a reunit nume grele precum Queen, Simple Minds, Zucchero, Joan Baez, Jamelia sau Andrea Corr .

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s