Violenta structurala!

A trecut si anul 2009! An greu si cu multe evenimente care ne-au marcat mai mult sau mai putin spiritul. A venit 2010 care nu prea s-ar arata ca fiind un an mai usor.

La sfarsit de an se face bilantul si fiecare institutie cauta sa incheie cat mai bine anul. La fel si Administratia Financiara care s-a grabit sa faca multa corespondenta si exces de zel in a colecta taxele. am primit si eu o scrisoare foarte amenintatoare ca mi se vor sechestra averile daca nu platesc fabuloasa suma de 82 lei in timp cat mai scurt.  La asemenea ton nu am stat pe ganduri si m-am grabit sa platesc datoria catre stat deindata ce am avut posibilitatea sa o fac, adica pe 21 decembrie. M-a batut totusi un gand mai sumbru sa intreb daca se treansmite informatia unde trebeui si pot sta linistita in continuare, adica feed back-ul se produce.

Ajung la serviciu la inceput de an, toata lumea vesela cu dorinta de munca. Suna telefonul de pe birou si doamna care se ocupa de salarii imi spune ca trebuie sa-mi retina din salariu suma restanta la Administratia Financiara pentru ca aprimit o scrisoare… Eu raman interzisa! Adica cum? Am platit , am chitanta justificativa. Si cum asa, fara aprobarea impricinatului? Da! Guvernul a dat ordonanta sa se recupereze toate sumele datorate statului pe orice cale. Fara cuvinte! Duc chitanta justificativa si scap de aceasta poprire.

Mai trec 3 zile si imi verific on-line extrasul de cont la o banca. Raman iarasi uimita. Apare o suma pe care nu o recunosc. Sun la banca si intreb. Mi se spune ca reprezinta suma datorata la Administratia… Intreb cum e posibil? Am platit! Atunci mergeti la Administratie si luati adeverinta ca ati platit si noi deblacam suma. Pe nervii cui? Pe timpul cui? Sa concluzionam: odata am platit datoria, a doua oara se opreste din salariu, a treia oara din contul din baca si tot asa… Si ni se mai spune ca suntem protejati si siguri. Acum am motiv sa numai dorm noaptea si sa ma gandesc la nesiguranta sigurantei oferite. Pentru 82 lei atata caz si cei cu datorii de mii, sute de mii dorm linistiti ca de ei nu se leaga nimeni.

Asta se cheama violenta.

Si va rog pe toti care cititi sa luati atitudine pentru ca este realitate si pot dovedi cu acte.

2 thoughts on “Violenta structurala!

  1. Deci teoretic, ti-ar retine din salariu, iar daca nici aceasta retinere nu se valideaza, ia fi platit si de la banca, iar daca nici aceasta nu se valideaza, va trebui sa te duci sa platesti din nou ?

    Am dat peste un citat acum ceva vreme : “Don’t Steal. The Government Doesn’t Like Competition”
    http://store.badtshirts.com/dostgodolico.html

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s