Din ciclul Panseuri sau cum sa scapi de o persoana incomoda

Odata cu trecerea timpului devii intelept dar si sa intelegi de ce acum ‘x’ ani ar fi trebuit sa fii intr-o alta pozitie sociala pentru ca aveai toate atuurile, si totusi colegul tau care era sub scorul tau la evaluare, a ocupat postul respectiv. Intelegi ca metoda aceea ‘de bun simt’ ca este cineva care sa-ti recunoasca meritele fara sa fii nevoit sa recurgi la ‘lucraturi’  este perimata si in zadar astepti ca e degeaba.

Sunt multe metode de a fi inlocuit! Fie esti trimis la interviu in alt departament, asa ca sa-ti ia mintile si sa ai impresia ca esti bun oriunde dar de fapt esti inlaturat elegant! Fie se incepe o procedura din spate prin care ti se propune un post in alta locatie, sunand a promovare dar de fapt tot incomod esti, fie  esti pur si simplu anuntat ca nu mai ai loc in organigrama. Cam asa se intampla daca nu iei atitudine si vrei sa dai dovada de buna crestere. Cine isi cunoaste scopul nu va trece prin astfel de stari si va canta refrenul ‘dai inainte cu tupeu’ !

Dezamagirea mea este ca nu numai in societatea noastra democratica tanara se intampla astfel de actiuni ci in toata lumea. As putea spune “sa moara si capra vecinului” dar nu e genul meu care ma framant pentru orice nedreptate. In aceleasi conditii se muta persoane bine intentionate dar care nu sunt agreate de altii si daca tot se poate, de ce sa nu profitam de situatie!

Oamenii sunt oameni peste tot!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s